Bevezető

Rendhagyó modellvasutas blog írására adtam fejem.

Rendhagyó annyiban, hogy nem csak a szoros értelemben vett modellező tevékenységről fog szólni. Bejegyzései között helyet kap mindenféle írás, ami a vasútmodellezéshez, vagy akár a nagyvasúthoz fűződő élményemet, emlékemet, kötődéseimet idézi.

A történet nem most kezdődött, hosszú út áll már most is mögöttünk. Ezerféle szálon kötődöm a vasúthoz, (kicsihez és nagyhoz egyaránt), van miről írni. A korai emlékektől, gyermekkori kirándulásoktól a vasútmodellezés előzményein, családi emlékeken és tragédiákon át műszaki érdeklődésemig, mai gondolataimig előfordulhat itt minden.

Így aztán bejegyzéseim nem biztos, hogy mindig követik az időrendiséget. Írom őket úgy, ahogy felbukkannak gondolataim között, ahogy írássá tudom őket fogalmazni - és persze ahogy időm engedi. Az aktuálisan futó projektekről, terepasztal-építésről, mostani eseményről persze igyekszem mindig naprakészen beszámolni.

És remélhetőleg hosszú út áll még előttem is - most kezdem újra felvenni a fonalat, amit kétszer is elengedtem már. Egyszer mikor én kezdtem önálló életem, egyszer mikor a gyerekeim kirepültek.


Sajnos nem ígérhetek pörgős, gyakori eseményeket. Ez egy költséges bobby - olyan, amit aligha engedhetnék meg magamnak. A legmakacsabb kitartásom mellett is csak lassanként hozhatja meg a gyümölcsét... :)


Hogyan lehet majd mégis tájékozódni ebben a kuszaságban?

  • A kezdő oldalon - témájuktól függetlenül - megírásuk sorrendjében követik egymást az újabb és újabb bejegyzések. Az újdonságokat, legfrissebb cikkeket érdemes itt keresni. Erre az oldalra a jobb oldali hasáb tetején lévő link segítségével bármikor vissza lehet térni. 
  • Menüből is elérhetők a legfontosabb témakörök, nagyobb projektek - itt már tematikusan válogatva, logikus sorrendbe szedve jelennek meg a bejegyzések. 
  • Címkék sorakoznak a jobb oldalon - segítségükkel egy-egy kulcsszó alapján lehet válogatni az olvasnivalók közül. 

*

Nekem a vasútmodellezés kicsit művészet is. 

A valóság egy kis szegmensének ábrázolása - úgy, ahogyan én látom, ahogy énbennem él. Meg kell ragadnia, kifejezésre kell juttatnia azokat a motívumokat, melyek számomra a Vasutat jelentik. Ha netán nem sikerülne mindezt 1:220 méretarányban tökéletesen megvalósítani (bár ez kizárt.. :) ), a blog talán rásegít egy kicsit...Remélem, örömét lelheti benne a vasút, a vasútmodellezés iránt érdeklődő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése